.

.

Monday, 10 July 2017

Tukar Bingkai Cermin Mata

Semalam sangat2 menyedihkan. Sedih kenapa agaknya?  Mana tak sedihnya cermin mata yang selama ini ombin bawa mengembara telah melabuhkan tirainya semalam apabila bingkai sebelah kanan patah.

Cermin mata ini la yang banyak membawa ombin mengembara ke serata negara2 di dunia.

Kalau tak silap ombin,  cermin mata ini ombin beli pada tahun 2012. GUYS....  5 tahun yang lalu engkau....
Sedih nya.....

Hari ini ombin pergi kedai cermin mata yg memang favorite ombin. Nasib baik dia kenakan ombin Rm120 je. Cermin nya ombin tak tukar tau.  Sebab bulan May 2017 tadi baru tukar kanta. So tukar bingkai je la.

READ MORE- Tukar Bingkai Cermin Mata

Sunday, 9 July 2017

Selamat Hari Jadi

Salam guys...
Semalam 8 July 2017 bersamaan hari sabtu ombin sambut birthday.

Yang sedihnya ombin sambut seorang. Biasanya kalau Kat kampung mesti best sambut dengan family. Anak2 saudara semua ada.  Tapi apakan daya kita ni merantau.

Apa pun terima kasih kepada semua kawan2 yang dah wish happy birthday kat ombin dalam facebook. Thanks you semua nya.

Semalam ombin cuma makan McDonald's je dekat area Seri alam,  Masai.

READ MORE- Selamat Hari Jadi

Saturday, 1 July 2017

Jalan2 Dekat Woodlands Waterfront

Salam pa ma kalasahan ku.  Adlau ini nag panau2 bah aku pa Woodlands Waterfront da Singapore.

Adlau ini pitca 1 sin bulan July 2017 na kita. Dih na agad pag ka nanaman in biyulanan atawa patahunan bihayaun ini.

In Woodlands Waterfront ini amun in nag a'alup iban sin bandar Johor Bahru. Kitaah biah sin ha pattah ku yan.

READ MORE- Jalan2 Dekat Woodlands Waterfront

Wednesday, 28 June 2017

Roti Sardin

Malam ni makan roti sardin dekat Restoran Osman. Limau ais. Sejukkan badan gitu.

Maklum la sekarang ni musim panas.

READ MORE- Roti Sardin

Sunday, 25 June 2017

Ombin Beraya di Singapore

Salam guys.....
Hari ni saja je nak cerita kat korang semua. Orang lain beraya dekat kampung tentu seronok. Lain pula ceritanya dengan Ombin.

Hari ni 25 Jun 2017 semua umat muslim merayakan Hari Raya Puasa bagi tahun 2017. Tapi Ombin pula beraya dekat Singapura sebab saja je ingin kelainan. Maklum lah tahun ni Ombin tak balik kampung. So dah terlanjur beraya di perantauan biar beraya terus di luar negara.

Apa pun di kesempatan ini Ombin ingin mengucapkan Selamat Hari Raya. Maaf Zahir dan Batin.
READ MORE- Ombin Beraya di Singapore

Saturday, 24 June 2017

Esok Raya Puasa 2017

Assalamualaikum warakmatullahi walbarakatuhu dan salam sejahtera kepada semua warga pembaca blog ombin yang dikasihi Allah sekalian.

Esok da raya puasa 2017 guys dan raya kali ni ombin beraya di Johor Bahru saja. Tahun ni Ombin tak balik kampung.

Mungkin esok Ombin akan ke Singapura beraya kat sana. Biasalah nasib perantau gitu....

Apa pun Ombin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf zahir dan batin kepada semua.... Moga raya tahun lebih bermakna buat kita semua.

READ MORE- Esok Raya Puasa 2017

Saturday, 10 June 2017

Sedih... Perginya Julia Perez

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua pembaca blog ombin.

Hari ini 10 Jun 2017 adalah hari yang cukup sedih buat peminat terutama admin sendiri saat mendengarkan khabar berita tentang perginya artis kesayangan ramai Julia Perez atau nama sebenarnya Yuli Rachmawati menemui sang pencipta.

Admin begitu meminati kerya2 beliau. Lagu 'Belah Durien' antara lagu beliau yang paling admin suka.

Sejak Julia Perez dimasukkan ke hospital akibat penyakit kanser serviks yang dideritainya, admin tak putus2 mendoakan kesembuhannya. Tiap2 hari biasanya time waktu balik kerja sekitar jam 5pm waktu Malaysia,  admin akan ikuti perkembangan Julia Perez sama ada melalui laman web,  blog mahupun YouTube. Mengharapkan keajaiban berlaku kepada kesembuhannya.

15 Julai 1980 engkau dilahirkan ke dunia.
10 Jun 2017 engkau kembali kepadanya.
Oh...  Sungguh sedih dan pilu hati.
Semoga Allah menerima amal ibadat mu. Dan moga engkau ditempatkan bersama golongan2 yang beriman.

Julia Perez hanya tinggal kenangan.  Ya Allah sedihnya...

READ MORE- Sedih... Perginya Julia Perez

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...