.

.

Monday, 10 July 2017

Tukar Bingkai Cermin Mata

Semalam sangat2 menyedihkan. Sedih kenapa agaknya?  Mana tak sedihnya cermin mata yang selama ini ombin bawa mengembara telah melabuhkan tirainya semalam apabila bingkai sebelah kanan patah.

Cermin mata ini la yang banyak membawa ombin mengembara ke serata negara2 di dunia.

Kalau tak silap ombin,  cermin mata ini ombin beli pada tahun 2012. GUYS....  5 tahun yang lalu engkau....
Sedih nya.....

Hari ini ombin pergi kedai cermin mata yg memang favorite ombin. Nasib baik dia kenakan ombin Rm120 je. Cermin nya ombin tak tukar tau.  Sebab bulan May 2017 tadi baru tukar kanta. So tukar bingkai je la.

READ MORE- Tukar Bingkai Cermin Mata

Sunday, 9 July 2017

Selamat Hari Jadi

Salam guys...
Semalam 8 July 2017 bersamaan hari sabtu ombin sambut birthday.

Yang sedihnya ombin sambut seorang. Biasanya kalau Kat kampung mesti best sambut dengan family. Anak2 saudara semua ada.  Tapi apakan daya kita ni merantau.

Apa pun terima kasih kepada semua kawan2 yang dah wish happy birthday kat ombin dalam facebook. Thanks you semua nya.

Semalam ombin cuma makan McDonald's je dekat area Seri alam,  Masai.

READ MORE- Selamat Hari Jadi

Saturday, 1 July 2017

Jalan2 Dekat Woodlands Waterfront

Salam pa ma kalasahan ku.  Adlau ini nag panau2 bah aku pa Woodlands Waterfront da Singapore.

Adlau ini pitca 1 sin bulan July 2017 na kita. Dih na agad pag ka nanaman in biyulanan atawa patahunan bihayaun ini.

In Woodlands Waterfront ini amun in nag a'alup iban sin bandar Johor Bahru. Kitaah biah sin ha pattah ku yan.

READ MORE- Jalan2 Dekat Woodlands Waterfront

Wednesday, 28 June 2017

Roti Sardin

Malam ni makan roti sardin dekat Restoran Osman. Limau ais. Sejukkan badan gitu.

Maklum la sekarang ni musim panas.

READ MORE- Roti Sardin

Sunday, 25 June 2017

Ombin Beraya di Singapore

Salam guys.....
Hari ni saja je nak cerita kat korang semua. Orang lain beraya dekat kampung tentu seronok. Lain pula ceritanya dengan Ombin.

Hari ni 25 Jun 2017 semua umat muslim merayakan Hari Raya Puasa bagi tahun 2017. Tapi Ombin pula beraya dekat Singapura sebab saja je ingin kelainan. Maklum lah tahun ni Ombin tak balik kampung. So dah terlanjur beraya di perantauan biar beraya terus di luar negara.

Apa pun di kesempatan ini Ombin ingin mengucapkan Selamat Hari Raya. Maaf Zahir dan Batin.
READ MORE- Ombin Beraya di Singapore

Saturday, 24 June 2017

Esok Raya Puasa 2017

Assalamualaikum warakmatullahi walbarakatuhu dan salam sejahtera kepada semua warga pembaca blog ombin yang dikasihi Allah sekalian.

Esok da raya puasa 2017 guys dan raya kali ni ombin beraya di Johor Bahru saja. Tahun ni Ombin tak balik kampung.

Mungkin esok Ombin akan ke Singapura beraya kat sana. Biasalah nasib perantau gitu....

Apa pun Ombin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf zahir dan batin kepada semua.... Moga raya tahun lebih bermakna buat kita semua.

READ MORE- Esok Raya Puasa 2017

Saturday, 10 June 2017

Sedih... Perginya Julia Perez

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua pembaca blog ombin.

Hari ini 10 Jun 2017 adalah hari yang cukup sedih buat peminat terutama admin sendiri saat mendengarkan khabar berita tentang perginya artis kesayangan ramai Julia Perez atau nama sebenarnya Yuli Rachmawati menemui sang pencipta.

Admin begitu meminati kerya2 beliau. Lagu 'Belah Durien' antara lagu beliau yang paling admin suka.

Sejak Julia Perez dimasukkan ke hospital akibat penyakit kanser serviks yang dideritainya, admin tak putus2 mendoakan kesembuhannya. Tiap2 hari biasanya time waktu balik kerja sekitar jam 5pm waktu Malaysia,  admin akan ikuti perkembangan Julia Perez sama ada melalui laman web,  blog mahupun YouTube. Mengharapkan keajaiban berlaku kepada kesembuhannya.

15 Julai 1980 engkau dilahirkan ke dunia.
10 Jun 2017 engkau kembali kepadanya.
Oh...  Sungguh sedih dan pilu hati.
Semoga Allah menerima amal ibadat mu. Dan moga engkau ditempatkan bersama golongan2 yang beriman.

Julia Perez hanya tinggal kenangan.  Ya Allah sedihnya...

READ MORE- Sedih... Perginya Julia Perez

Saturday, 27 May 2017

Puasa 2017

Assalamualaikum warakmatullahi walbarakatuhu dan salam sayang buat semua.

Di kesempatan ini ombin ingin memohon seribu kemaafan kepada semua pembaca blog ombin.

Hari ini umat islam menyambut puasa untuk hari yang pertama dan diharapkan puasa kali ini dapat dilaksanakan sampai penghujungnya.

Dendang perantauan dari ombin. Miss my family and friends kat Kampung.

READ MORE- Puasa 2017

Sunday, 14 May 2017

Happy Mothers Day 2017

Salam sayang pada semua yang bergelar ibu di seluruh dunia. Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan selamat hari ibu kepada ibu2 yang hebat dekat luar sana.

Terima kasih kerana lahirkan kami ke dunia ini. Untuk ibu ombin yg berada di Semporna semoga Allah berikan kesihatan yang baik. Ombin sayangkan ibu sampai bila2. Selamat Hari Ibu

READ MORE- Happy Mothers Day 2017

Sunday, 7 May 2017

Pemenang Kontes Kecantikan Dunia 2017

Mister Global 2017 - Pedro Henrique Gicca
 Brazil


Miss Eco International 2017 - Amber Bernachi
 Canada


Mister Gay World 2017 - John Raspado
 Philippines
READ MORE- Pemenang Kontes Kecantikan Dunia 2017

Monday, 1 May 2017

Wellcom 1 May 2017

Salam guys....
Hari ini 1 May 2017 ombin ingin mengucapkan selamat bercuti sempena hari pekerja hari ni.

Hari kemenangan kepada semua manusia yang bekerja.

So hari ni ombin jalan2 la sambil makan2 dan minum2 seperti kebiasaan nya tiap kali ada hari cuti.

Kita sejuk2kan badan dekat Desert Library dekat kawasan Mount Austin ni.

Cantik tempatnya. Menarik sangat. Tengok la sendiri ok.

READ MORE- Wellcom 1 May 2017

Saturday, 29 April 2017

Makan Kacang Pool

Assalamualaikum guys....
Hari ni ombin memulakan percutian dekat Johor Bahru dalam masa 2 hari.

Aktiviti pertama ombin hari ini adalah bersarapan dekat Restoran Kacang Pool Haji yang letaknya di jalan dato jaafar Johor Bahru.

Ini first time ombin try makan Kacang pool ni. Sedap juga rasanya.

READ MORE- Makan Kacang Pool

Thursday, 13 April 2017

Lunch dekat C Seven Cafe

Malam ni Ombin Lunch dekat C Seven Cafe yang letaknya dekat jalan suria 1, Bandar Seri Alam,  Masai.

Ombin order Laksa Sarawak dan minum F&N EST Cola Ice Cream Float Chocolate.  Gila la bukan main panjang lagi nama minuman nya. Tapi apa pun sedap laksa nya.  Ini 1st time ombin try Laksa Sarawak.

READ MORE- Lunch dekat C Seven Cafe

Sunday, 9 April 2017

Makan Dekat KFC Stulang

Hari ini @ petang ni ombin makan KFC dekat Studland,  Johor Bahru.
Ini kali ke dua ombin makan Kat sini. Yang best nya bersebelahan atau menghadap Negara Singapura. Boleh tengok2 gitu negara jiran sebelah ni.

READ MORE- Makan Dekat KFC Stulang

Makan Ayam Sambal

Selamat tengah hari guys.
Buat apa tu?
Dah makan ke belum?  Saja je nak update blog hari ni.
Hari ni 9 April 2017 ombin berjalan2 je dekat Giant Leisure Mall Pelangi. sambil - sambil tu kita makan Ayam sambal dekat Restoran Sinar Selera kat dalam Giant ni. Lepas ni nak pergi KSL Mall pula. Jalan2 Kat sana.

READ MORE- Makan Ayam Sambal

Saturday, 1 April 2017

Lepak Dekat MB Giant Plentong

Salam guys...
Bismillah dan salam buat pembaca blog ombin. Hari ini 1 April 2017 moga kita semua Happy2 belaka.

Hari ni ombin Lunch dekat marrybrown Plentong

Ombin makan bubur je. Da lama teringin makan gitu...

READ MORE- Lepak Dekat MB Giant Plentong

Friday, 10 March 2017

Makan Domino's Pizza

EMMMMMMM.....
Hari ni Ombin Lunch Domino's Pizza dekat Jalan Suria 19 Bandar Seri Alam,  Masai.  kedai dia baru je di buka cawangannya disini.  So kira kita rasmikan la gitu.....

Sebenarnya dari hari isnin lagi Ombin teringin nak Lunch kat sini tapi kira takde masa time tu. Tu yang tertunda sampai la ke hari ini.

jangan lupa guys nanti berkunjung ke sini.

READ MORE- Makan Domino's Pizza

Tuesday, 14 February 2017

Kota Kinabalu Terminal 1 - Senai

Salam guys...
Hari ni hari terakhir ombin dekat Sabah.
Jam 5: 40pm flight ombin ke Senai.
Sedih pulak tinggalkan family. Tapi kerja kan. So terpaksa jua.
Esok terus masuk kerja.
READ MORE- Kota Kinabalu Terminal 1 - Senai

Nag Panagat

Morning pa ma kalasahan kataan.
Nag panagat kami adlau ini 11 Februari 2017.  Nag panagat kami ha daig
da bai namu.
Sambil nag kaun2 kataan. Mataud panagatun nakawa namu.
Aun tayum
Aun bat kitut
Aun lukut
Aun ista saing2
Aun ista kutambak
Aun ista luppi and others pa.

READ MORE- Nag Panagat

Monday, 13 February 2017

Semporna - Kota Kinabalu

Salam guys....
Hari ni ombin bergerak dari Semporna ke Kota Kinabalu. Dah nak balik jb. Tamat la percutian ombin di Semporna selama lebih 3 minggu.

Ombin sampai Semporna pada 20 January 2017 dan bertolak dari Semporna  ke kk pada hari ni 13 Februari 2017.

Seronok dapat banyak kenangan selama percutian ombin di kampung halaman sendiri.

READ MORE- Semporna - Kota Kinabalu

Thursday, 9 February 2017

Mag Hianum Kita

Salam guys....
Hari ni ombin saja nak update gambar2 kenangan ombin dekat kebun adik beradik ombin di Pulau Bum -  Bum Semporna.

Berikut antara gambar2 yang sempat ombin rakam.

READ MORE- Mag Hianum Kita

Tuesday, 7 February 2017

Urusan Maybank. Update bah konon

Salam guys...
Hari ini ombin berurusan dekat maybank Semporna. Ni first time ombin  berurusan dekat sini.  Ombin nak keluarkan duit cash RM3000 sebab ada
Orang nak pinjam.

Pagi2 bangun engkau.  Mandi time sejuk. Mandi air hujan. Aun isab hipa munglau tubig sauk. 


READ MORE- Urusan Maybank. Update bah konon

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...