.

.

Monday, 6 November 2017

Semporna to Senai

Salam guys....
Hari ni ombin akan meninggalkan kampung halaman omnin sekali lagi.

Jam 8.30am aku meninggalkan rumah mak dan berjalan ke tepi jalan raya. Dari sini ombin kena naik kereta Produa Kancil ke Jambatan Kampung Belimbang dengan tambang RM1.

Dari Jambatan Kampung Belimbang nak ke pekan kena naik Bot dengan tambang RM1 juga.

Tibanya di Pekan Semporna kena naik pula Van ke airport Tawau dengan Tambang RM20.

So hari ni Ombin saja je awalkan perjalanan ombin supaya tak terkejar - kejar. Sedih.....

Sekarang jam 3.51 petang ombin da tengah menunggu dekat ruangan menunggu sebelum menaiki pesawat. Penerbangan kami Alan berlepas pada jam 4.50 petang sebentar lagi.


READ MORE- Semporna to Senai

Wednesday, 1 November 2017

Salam 1 November

Assalammualaikum guys....
Hari ni 1 November 2017 bermakna ombin duduk kat kampung ni da masuk 9 hari.

Esok da hari kenduri ke 7 buat arwah anak buah Ombin. Kejap je masa berlalu. Miss you Sinhar.

READ MORE- Salam 1 November

Friday, 27 October 2017

Hari Pilu

Sedih... Hari ini ombin kehilangan anak saudara. Jam 8:45am Hari Jumaat 27 October 2017.

Ombin sedih sangat2...
Entah mengapa hati Ombin begitu tergerak sekali nak balik Semporna. Walhalnya Ombin berkerja.

Sedih sangat2.... Ya Allah ya tuhan ku.
Betapa sayunya hati...
Terima la anak saudara ku in dalam syurga mu.

READ MORE- Hari Pilu

Wednesday, 18 October 2017

Jalan2 Di Bugis

Salam guys...
Hari ni 18 October 2017 ombin jalan2 dekat Singapore.

Ini kali yang ke dua ombin berkunjung ke Bugis di negara Singapura ini.

Cuaca hari ni teramat la panas. Huhuhu.... panas sangat2. Sampaikan tak dapat tangkap gambar banyak. ombin bergambar dalam pasar2 dia dan shopping2 dia je.

So hari ni ombin balik Malaysia awal sikit
Sekitar jam 1330pm.

READ MORE- Jalan2 Di Bugis

Saturday, 14 October 2017

Starbucks Lagi

Magandang gabi sa ma ka babayan ko...
Malam ni Ombin bersantai dekat Starbucks Seri Alam je.

Ombin minum Java Chip Frappuuccino je. Sedap uols....

Kat umah panas. So santai2 kat dalam Starbucks ni je malam ni.

READ MORE- Starbucks Lagi

Monday, 2 October 2017

Moonlight Cake House Bandar Seri Alam

Assalamualaikum guys...
Hari ni ombin dinner dekat Moonlight Cake House yang letaknya dekat Bandar Seri Alam, Masai. Bersebelahan je dengan Today's Market.

Sekali sekala merasa gitu engkau. it's ok la. Kadang tu dalam hidup ini perlu merasa kelainan. Jangan terlalu berkira pasal duit kalau nak makan. Makan je selagi boleh makan. Sebab bila Kita da sakit, semua makanan kita da tak de selera nak makan. Apa pun perlu beringat juga ok.

READ MORE- Moonlight Cake House Bandar Seri Alam

Sunday, 1 October 2017

Moonlight Cake House di Permas Jaya

Salam.....
Hello guys... Hari ni ombin makan petang dekat Moonlight Cake House kat area Permas Jaya.

Order Chicken Honey Lemon with Rice dan air Mango Yoghurt.

1 October 2017

READ MORE- Moonlight Cake House di Permas Jaya

Saturday, 23 September 2017

Miss Grand International 2013 - 2017

Miss Grand International 2013
Nama: Janelee Chaparro
Lahir: 12 September 1991 di Barceloneta, Puerto Rico Puerto Rico


Miss Grand International 2014
Nama: Daryanne Lees Garcia
Lahir:  1987 di San Juan, Puerto Rico Puerto Rico
Mewakili  Cuba dalam saingan Miss Grand International 2014.


Miss Grand International 2015
Nama: Anea Wauneegunn Garcia
Lahir: 21 November 1994 di Cranston, Rhode Island, United States USA
Mewakili  Dominican Republic dalam saingan Miss Grand International 2015.
# Pada 24 March 2016, Anea mengundurkan diri sebagai pemenang kerana dianggap tidak dapat menjalankan tugasnya dengan baik, dan pemenang 1st Runner Up, Claire Elizabeth Parker dari Australia menggantikan posisinya.



Miss Grand International 2015
Nama: Claire Elizabeth Parker
Lahir: June 30, 1991 di Sydney, Australia Australia


Miss Grand International 2015
Nama: Ariska Putri Pertiwi
Lahir: 13 Januari 1995 di Lhokseumawe,  Indonesia


Miss Grand International 2015
Nama:
Lahir:
Akan Datang.....
READ MORE- Miss Grand International 2013 - 2017

Friday, 1 September 2017

Selamat Hari Raya Aidiladha

Assalamualaikum warga pembaca blog ombin. Sebelum tu nak ucapkan selamat hari raya Aidiladha buat semua teman2 serta kaum Muslim di seluruh dunia.

Maaf dipinta andai sebelum ni ada entry admin yang menyinggung perasaan warga pembaca blog ombin.

Untuk keluarga di kampung, Ombin minta maaf banyak2 sebab tak dapat balik raya kali ni. Insyallah moga tahun depan ombin dapat balik.

Hari ni ombin jalan2 je dengan member Sambil2 tu shopping dekat Aeon Permas Jaya. Minum2 dekat Old Town White Coffee

READ MORE- Selamat Hari Raya Aidiladha

Thursday, 31 August 2017

black Canyon Coffee lagi

Hari ni sempena sambutan Hari Merdeka kali yang ke 60 buat negara kita Malaysia.  ombin hari ni lepak2 dekat Aeon Tebrau dan makan dekat Black Canyon Coffee. 

READ MORE- black Canyon Coffee lagi

Selamat Hari Merdeka

Assalamualaikum
Hai semua, di sini Ombin ingin mengucapkan selamat hari merdeka buat semua warga pembaca blog ombin.

Hari ni 31 Ogos 2017 merupakan hari kemerdekaan negara kita yang ke 60 tahun.

Di kesempatan ini juga ombin mengucapkan tahniah buat kontinjen negara kita yang berjaya dalam sukan sea dengan kedudukan ranking 1 dengan 145 pingat emas.

READ MORE- Selamat Hari Merdeka

Friday, 11 August 2017

Bersantai di Infinity Pool The Face Suites Platinum

Hari ni ombin menghinap dekat The Face Suites Platinum yang letaknya dekat Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur.

READ MORE- Bersantai di Infinity Pool The Face Suites Platinum

Wednesday, 9 August 2017

Dobi

Malam ni berdobi dulu. Lama dah tak berdobi. Dah nak 3 minggu tak basuh baju.

So malam ni basuh juga la akhirnya. Nasib baik T-shirt ombin banyak. So tak la risau sangat even lama tak basuh baju pun.

Lepas berdobi kita singgah la dulu makan dekat Restoran.

READ MORE- Dobi

Saturday, 29 July 2017

KFC Time

hari ni hari boring buat admin. Tak tau nak buat apa Kat rumah. Maklum la cuti 2 hari sabtu dan ahad.

Dah boring layan game Hay Day dari pagi sampai ke petang. Menghadap laptop tak sudah2. So baik kita pergi makan KFC dekat KFC bandar Seri alam.  Dapat juga sejuk2 kan badan.

Jawabnya seorang je makan. Time takde teman kali ni. Tak kesah la mak pecah yang penting hilang rasa boring aku.

READ MORE- KFC Time

Monday, 24 July 2017

Mengeteh kita

Malam ni Ombin ngeteh dekat Tasek Curry House. Order Teh C dan 2 roti kosong. Lagi Order satay ayam 5 cucuk.

READ MORE- Mengeteh kita

Monday, 10 July 2017

Tukar Bingkai Cermin Mata

Semalam sangat2 menyedihkan. Sedih kenapa agaknya?  Mana tak sedihnya cermin mata yang selama ini ombin bawa mengembara telah melabuhkan tirainya semalam apabila bingkai sebelah kanan patah.

Cermin mata ini la yang banyak membawa ombin mengembara ke serata negara2 di dunia.

Kalau tak silap ombin,  cermin mata ini ombin beli pada tahun 2012. GUYS....  5 tahun yang lalu engkau....
Sedih nya.....

Hari ini ombin pergi kedai cermin mata yg memang favorite ombin. Nasib baik dia kenakan ombin Rm120 je. Cermin nya ombin tak tukar tau.  Sebab bulan May 2017 tadi baru tukar kanta. So tukar bingkai je la.

READ MORE- Tukar Bingkai Cermin Mata

Sunday, 9 July 2017

Selamat Hari Jadi

Salam guys...
Semalam 8 July 2017 bersamaan hari sabtu ombin sambut birthday.

Yang sedihnya ombin sambut seorang. Biasanya kalau Kat kampung mesti best sambut dengan family. Anak2 saudara semua ada.  Tapi apakan daya kita ni merantau.

Apa pun terima kasih kepada semua kawan2 yang dah wish happy birthday kat ombin dalam facebook. Thanks you semua nya.

Semalam ombin cuma makan McDonald's je dekat area Seri alam,  Masai.

READ MORE- Selamat Hari Jadi

Saturday, 1 July 2017

Jalan2 Dekat Woodlands Waterfront

Salam pa ma kalasahan ku.  Adlau ini nag panau2 bah aku pa Woodlands Waterfront da Singapore.

Adlau ini pitca 1 sin bulan July 2017 na kita. Dih na agad pag ka nanaman in biyulanan atawa patahunan bihayaun ini.

In Woodlands Waterfront ini amun in nag a'alup iban sin bandar Johor Bahru. Kitaah biah sin ha pattah ku yan.

READ MORE- Jalan2 Dekat Woodlands Waterfront

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...